1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. Yapay Zeka Zirvesi: Eğitimde Yeni Dönüşüm Başladı

Yapay Zeka Zirvesi: Eğitimde Yeni Dönüşüm Başladı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İTÜ Süleyman Demirel Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen zirvenin açılışında konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, 1950’lerden bu yana süregelen yeniliklerin, son 5-10 yılda her alanda etkili bir şekilde kullanıldığını vurguladı.

Vali Gül, “Burada sadece üretim ve tüketim süreçlerini değil, öğrenme ve öğretme süreçlerini de doğrudan etkileyen bir durumla karşı karşıyayız. Karar vermemiz gereken mesele, biz bunun üreticisi mi, yoksa tüketicisi mi olacağız? Türkiye, Milli Teknoloji Hamlesi ile birlikte yapay zeka alanında bu sürecin üreticisi olmayı hedefliyor. Bunu en iyi şekilde gerçekleştirecek olan ise üniversitelerimiz ve eğitim camiamızdır.” ifadelerini kullandı.

İTÜ’nün potansiyelini bildiklerini belirten Gül, zirveden faydalı sonuçların çıkmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

“Yapay zeka odaklı dönüşümü destekleyen adımlar atmaktayız”

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, öğretmenlerin yapay zeka konusundaki yetkinliklerini artırmak için somut adımlar attıklarını ifade etti.

Yentür, yapay zekanın sadece bir teknoloji olmanın ötesinde, eğitimde fırsat eşitliğini destekleyen, kişiselleştirilmiş öğrenme yöntemlerini güçlendiren ve öğretmenlerin eğitim süreçlerinde daha verimli olmasını sağlayan bir araç olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için teknolojinin dönüştürücü gücünü doğru anlamaları ve yönlendirmeleri gerektiğinin altını çizen Yentür, “İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde ‘insan merkezli teknoloji, değer odaklı dönüşüm’ prensibiyle yapay zekayı eğitim süreçlerine dahil ediyor, teknoloji ile donanmış ve değerleriyle yönünü bulmuş bir nesil yetiştirmek için birlikte çalışıyoruz.” dedi.

Öğretmen eğitimlerinden ders içeriklerine, okul altyapılarından öğrencilerin dijital becerilerine kadar pek çok alanda yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Yentür, bu vizyonun somut adımlarından birinin de 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde İstanbul Teknik Üniversitesi kampüsünde Türkiye’nin ilk bilim ve teknoloji ağırlıklı İTÜ Anaokulu’nu açacaklarını ifade etti.

Yentür, İstanbul’da 39 ilçede bilim ve teknoloji ağırlıklı programları uygulayan ana sınıflarının eğitim öğretime başlayacağını ve bu okullarda görev alacak öğretmenler için kapsamlı eğitim programları düzenlediklerini kaydetti. “Çocuklarımızın bilim ve teknoloji ile erken yaşta tanışmalarını sağlamak, en önemli hedeflerimiz arasındadır.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin yapay zeka alanında küresel yarışta geri kalmaması ve bu alanda öncü bir rol üstlenmesi gerektiğini belirten Yentür, “Eğitim kadrolarımızı yapay zeka teknolojileriyle donatarak, ülkemizin teknoloji üreten, yenilikçi ve rekabetçi bir hale gelmesine katkı sağlamalıyız. Bu zirvenin eğitim ve teknoloji alanında yeni ufuklar açacağına, önemli işbirlikleri ve projelerin hayata geçmesine vesile olacağına inanıyorum.” dedi.

“Eğitimde Yapay Zeka Politika Belgesi ve Eylem Planı”

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı, Bakanlık tarafından yapay zekanın daha hızlı, etkin ve doğru bir şekilde uygulanabilmesi hedefiyle “Eğitimde Yapay Zeka Politika Belgesi ve Eylem Planı”nın hazırlandığını ve bu eylem planının birkaç ay içinde yayımlanacağını duyurdu.

Canlı

Yapay Zeka Zirvesi: Eğitimde Yeni Dönüşüm Başladı
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Hatay Net TV ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin